Lunarpages Web Hosting Forum

Author Topic: Question About Add On Domains  (Read 3974 times)

Offline Marie

  • Space Explorer
  • ***
  • Posts: 9
Question About Add On Domains
« on: October 18, 2009, 09:22:31 PM »
I'm thinking about purchasing another domain name and had a look at the LPCP tutorial about the addon domain topic, but I'm still unsure of how the web address would read. My question is this, would it be a stand alone domain address such as:

mynewdomain.com

or would the new domain address be:

myoriginaldomain.com/mynewdomain.com

Please forgive me if it's a stupid question, but I'm unclear on how the address would read.  :-?  I appreciate the clarification!



Offline SilviuB

  • Spaceship Captain
  • *****
  • Posts: 122
Re: Question About Add On Domains
« Reply #1 on: October 18, 2009, 10:17:05 PM »
It will be a stand alone.

Offline Matthew Alan

  • Jabba the Hutt
  • *****
  • Posts: 738
Re: Question About Add On Domains
« Reply #2 on: October 19, 2009, 12:02:27 AM »
It will be a stand alone.
This, but some users have reported problems where it appeared as http://primarydomain.com/addon-domain/, which just needed a simple URL rewrite.

Offline Marie

  • Space Explorer
  • ***
  • Posts: 9
Re: Question About Add On Domains
« Reply #3 on: October 19, 2009, 07:52:45 AM »
Thanks so much for the clarification! Now if the url did need a rewrite, how would I do that? Is that something I do in the control panel and what would I rewrite it to be? Again, sorry if my questions are stupid... I'm just trying to be as clear as possible BEFORE I jump into unknown territory :funkymonkey:

I appreciate the advice!

Offline Marie

  • Space Explorer
  • ***
  • Posts: 9
Re: Question About Add On Domains
« Reply #4 on: October 19, 2009, 10:28:45 AM »
Is it something I have to write into my .htaccess file?

Offline Matthew Alan

  • Jabba the Hutt
  • *****
  • Posts: 738
Re: Question About Add On Domains
« Reply #5 on: October 19, 2009, 10:55:23 AM »
Yes. You would just add a code to your .htaccess. Most people i've seen DON'T need it. I've been on 5 LP servers(3 datacenters), and never needed it on any.

Offline Marie

  • Space Explorer
  • ***
  • Posts: 9
Re: Question About Add On Domains
« Reply #6 on: October 19, 2009, 11:19:58 AM »
Thank you! I will take the plunge and purchase another domain name then. My fingers are crossed that I will be one of the majority who encounters no problems. ;D